Üretim
 
AYAZMEND zeytinyağını, dünyada ender görülen "beyaz toprak” özelliğine sahip, kendimize ait zeytin ağaçlarımızdan topladığımız zeytinlerle üretiyoruz. Ağaçlarımız yöremizde sıkça görülen "Ayvalık” türü zeytin ağaçlarıdır.
Ağaçlarımızın sene içerisinde düzenli olarak budamaları, dip bakımları ve gübrelemeleri bilimsel tekniklerle yapılır. Hava şartlarına ve gelişen şartlara göre gerektiğinde ayrıca zararlı mücadelesi de yapılmaktadır. Kurak mevsimin başladığı Mayıs ayından başlayarak Ekim ayına kadar düzenli olarak, tüm zeytin ağaçlarımız düzenli olarak sulanmaktadır.
 AYAZMEND Natürel  Sızma Zeytinyağı, Ayvalık’ta, yaz boyunca eksik 
olmayan poyrazıyla Türkiye’nin  en değerli zeytinlerinin yetiştirildiği 
yörede itinayla üretilir. Zeytinler  elle tek tek toplanır. Elle 
toplanan zeytinler doğallığından, sağlığından ve  temizliğinden hiçbir 
şey kaybetmesin diye toplandığı günün akşamı kontinü  sistemde soğuk 
sıkım (coldprocess) metodu ile üretilir.
		  Kontinü sistem şuan zeytinyağı üretiminde kullanılan en modern 
yöntemdir.  Hiç bir kimyasal isleme tabi tutulmadan, el değmeden üretime
 olanak sağlayan bu  sistemde hijyen şartlarının yakalanması çok daha 
kolay olduğundan ve hava ile  temas olmadığından zeytinler oksidasyona 
maruz kalmaz, zeytinyağının ömrü daha  uzun olur.
Her sene genellikle Aralık ayında, ağaçlarımızdan sarsma tekniği; makina ile yere serdiğimiz ağların üzerine düşürdüğümüz zeytinleri, teker teker ellerimizle yapraklarından arındırıyor ve kasalara koyuyoruz. Yöremiz koşullarında bu tarih "erken hasat” sayılıyor zira genellikle diğer üreticiler zeytinlerini bizden sonra topluyorlar. Toplama işi arazimizin meyilli oluşundan 15 günü geçebiliyor. Ancak sıkım için toplama işinin bitmesini bekliyoruz. Her akşam toplanan zeytinler, kontinü tesisine gidiyor ve ertesi gün kontinü makinadan ilk sıkım işlemi olarak bizim zeytinlerimiz sıkılıyor. Toplama müddetince bu işlem her sabah tekrarlıyor.
Sıkım işlemi hiçbir katkı maddesi kullanmadan 25-30 derece su ile "soğuk sıkım (coldprocess)” şeklinde yapılıyor. Çıkan Zeytinyağı sadece depolama alanımızdaki çelik tanklarda beklemeye alınıyor.
Çelik tanklarda takriben 2 ay beklettiğimiz zeytinyağımızı gerekli testleri ve kalite kontrollerini yaptıktan sonra, başka hiçbir işlem ve karıştırma yapmadan şişe ve tenekelere doldurup satışa hazır hale getiriyoruz.
Ayrıca, tüm zeytinler Ayvalık sınırları içinden ve dünyada iki yerden biri olan, beyaz toprak özelliğine sahip Aktepe Mevkii’ndeki kendi zeytinliklerimizden toplanır. Ayvalık Ticaret Odası Zeytinyağı Analiz Laboratuvarı’nda yapılan kimyasal ve duyusal analizler sonrasında, AYAZMEND markasına, şişeleri üzerinde Ayvalık coğrafi işaretini kullanma hakkı tanınmıştır.